180 g | polenta | |
50 g | sušené bio brusinky | |
700 ml | rostlinné mléko | |
4 ks | jablka Golden | |
2 lžičky | skořice mletá | |
6 lžic | javorový sirup | |
500 g | tučný tvaroh ve vaničce |
Do hrnce nalijeme rostlinné mléko a přidáme polentu, brusinky a dvě lžíce javorového sirupu. Vše pečlivě promícháme a pomalu vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Takto připravenou polentu vylijeme na pečícím papírem vyloženou formu. Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí. Tuto směs přendáme na připravenou polentu, posypeme nasekanými pekanovými ořechy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 30 minut. Mezitím si vyšleháme měkký tvaroh, do kterého přidáme 4 lžíce javorového sirupu. Po 30 minutách vyndáme koláč z trouby a přendáme na něj tvarohovou vrstvu. Pečeme ještě zhruba 20 minut.
Po upečení můžeme polentový koláč s jablky poprášit skořicí a poté necháme koláč zcela vychladnout.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena