2 hrstě | sushi rýže | |
1 ks | avokádo | |
1 ks | mango | |
8 ks | ředkvičky | |
1 ks | okurka salátová | |
2 ks | jarní cibulka | |
200 g | čerstvý losos | |
4 lžíce | kimchi | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sezamový olej | ||
lime | ||
sezamová semínka | ||
sójová omáčka | ||
sůl |
Připravíme si rýži na sushi. Propereme pod tekoucí vodou a mírně osolenou uvaříme v rýžovaru doměkka.
Lososa nakrájíme na kostičky, ochutíme sezamovým olejem, sojovou omáčkou a zakápneme limetkovou šťávou. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka, která můžeme předem nasucho opražit. Lososa necháme marinovat nejméně tři hodiny.
Nakrájíme si očištěnou zeleninu - v našem případě jsme použili salátovou okurku, ředkvičky, zralé mango a avokádo.
Do větší misky postupně klademe veškeré ovoce, zeleninu kolem dokola, kimchi, přidáme rýži, lososa a můžeme doplnit i chilli majonézou či jinou oblíbenou omáčkou. Poke bowl s marinovaným lososem podáváme jako zdravý hlavní chod - na oběd či večeři.
(doba přípravy 10 min)
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena