Řepu si očistíme oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Kůru si odložíme stranou.
Řepu vložíme do vroucí vody s balzamikovým octem, cukrem a šťávou z pomeranče a citronu. Přidáme drcený pepř a vaříme doměkka. Nálev necháme vychladnout. Po vychladnutí řepu vyjmeme a nakrájíme na tenké proužky.
Kousek pomerančové kůry spaříme vroucí vodou a nakrájíme nadrobno. Můžeme použít i sušenou pomerančovou kůru, kterou zakoupíme v každém supermarketu.
Jahody umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a hned dáváme do pohárů. Přidáme řepu a každý pohár ještě doplníme lžící bílého jogurtu. Nakonec posypeme spařenou pomerančovou kůrou.
Máme hotovo a jahodový pohár s červenou řepou můžeme podávat.