1 hrnek | pohanka | |
1 kostka | uzené tofu | |
1 ks | syrová červená řepa | |
2 lžíce | olej | |
4 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 hrst | salát polníček | |
1 balení | kimchi |
Pohanku propláchneme vodou. Na jeden hrnek pohanky přidáme 2 hrnky vodu, špetku soli a vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme na jemno. Na pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky prolisovaného česneku, poté přidáme červenou řepu a restujeme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem a zamícháme do uvařené pohanky.
Uzené tofu nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi na oleji z obou stran. Uvařenou pohanku s řepou přendáme do misky, přidáme tofu, kvašenou zeleninu, polníček, naklíčenou čočku a posypeme sezamovými semínky.
Takto připravenou pohankovou bowl s tofu a červenou řepou můžeme hned servírovat.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena