těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
1 hrneček | cukr | |
2 hrnečky | polohrubá mouka | |
3 lžíce | olej | |
1 hrneček | mléko | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
1 ks | pomeranč | |
1 lžíce | rum | |
150 g | dýně Hokaido | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | cukr moučka |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko, trochu rumu, pomerančovou kůru a na jemno nastrouhanou dýni. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, asi čtyřicet minut. Upečení bábovky zkontrolujeme špejlí, kterou bábovku na několika místech propíchneme. Pokud špejle zůstane suchá a nelepí se, bábovka je upečená. Po vyndání z trouby ji necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena