Maso a kosti omyjeme. Česnek a cibuli oloupeme. Mrkev a menší kousek celeru a petržele očistíme a opláchneme. Vlasové nudle koupíme hotové a uvaříme je podle návodu.
Do hrnce vložíme maso, zalijeme ho studenou vodou, přidáme celý pepř a houby.
Pozvolna přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Vytvořenou usazenou pěnu sbíráme sítkem.
Když je maso téměř měkké vložíme do vývaru zeleninu, cibuli a česnek. Osolíme a dovaříme vše do měkka.
Vývar scedíme. vařené maso a zeleninu nakrájíme na kousky. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
Na dno talíře vložíme nudličky, maso a podle zájmu nakrájenou zeleninu. Přelijeme horkým vývarem, zdobíme petrželkou. Podáváme s pečivem.