olivový olej | ||
0.5 lžičky | steakové koření | |
0.5 lžičky | kmín | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 lžička | bulharské koření | |
marináda | ||
---|---|---|
1 ks | pstruh |
Nejdříve si připravíme marinádu ze čtyř cl olivového oleje a po půl malých lžičkách steakového koření, kmínu, soli a bulharských koření "šarenica sol a čubrica". Po promíchání necháme chvíli odležet.
Vykuchaného, omytého a osušeného pstruha potřeme připravenou marinádou po obou stranách i vevnitř a dáme péci na pánev s trochou rozehřátého olivového oleje. Můžeme povrch ještě mírně přisolit. Nepečeme příliš zprudka, aby se neporušila kůrčička. V půli pečení pstruha jemně podebereme a obrátíme. Před koncem pečení pstruha potřeme rozpuštěným máslem.
Plovdivský pstruh nejlépe chutná s vařeným bramborem a oblíbenou zeleninou.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Autor:fabregas
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena