1 ks | jablko | |
150 g | jahody | |
2 lžíce | mandle | |
2 lžíce | cukr krupice | |
2 ks | banán | |
2 lžíce | citronová šťáva | |
150 g | hroznové víno | |
1 ks | meloun |
Meloun rozkrojíme na dvě stejné poloviny. Lžící vydlabeme červenou dužinu melounu a přendáme do velké mísy, můžeme si pomoci i speciálním kulatým vykrajovátkem. Vydlabané poloviny nevyhazujeme, použijeme je na servírování. Veškeré ovoce oloupeme, popřípadě omyjeme, zbavíme stopek a pokrájíme na kousky, které přidáme ke kuličkám melounu. Cukr rozmícháme v citronové šťávě. Touto šťávou prolijeme připravené ovoce. Přidáme sekané mandle a promícháme. Ovocný salát rozdělíme do vydlabaných melounových polovin. Plněný meloun kumburské hradní paní podáváme na nejrůznějších letních oslavách.
Recept na osvěžující melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou
Letní verze salátu, která v horkých dnech osvěží. Zázvorová zálivka se sezamem mu dodává lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento snadný recept krok za krokem.
Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!
Meloun k horkému počasí neodmyslitelně patří. Právě teď je ten správný čas připravit si z něj lahodný a osvěžující nápoj, který můžeme popíjet třeba celý den.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena