Velké uzavřené kloboučky žampionů opereme, oloupeme a třeň odřízneme a nasekáme najemno. Hlavičky vyhloubíme, namočíme na 10 minut do mléka a osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Šunku nakrájíme na drobné kostičky.
Hlavičky hub opatrně potřeme citronem a rychle v oleji na pánvi osmažíme.
V druhé pánvi rozehřejeme polovinu másla a vyškrábanou hmotu spolu s tření a cibulí podusíme. Přidáme šunku, promícháme se lžící hovězího vývaru. Touto směsí naplníme připravené kloboučky hub, posypeme strouhaným parmazánem a houskou, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
Plněné žampionové kloboučky vložíme na pánev, ve které jsme hlavičky smažili, a rychle v troubě upečeme. Plněné žampionové kloboučky podáváme s rýží nebo restovanými těstovinami.