8 ks | vepřový plátek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
podle potřeby | ||
mozzarella | ||
olej na smažení | ||
vařená šunka |
Tenké plátky vepřového masa osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a osušíme kuchyňskou kartou. Každý plátek masa obložíme plátky šunky a mozzarelly. Přikryjeme čistým plátkem masa stejné velikosti. Takto připravíme všechny řízky. Připravíme si klasický trojobal (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a opatrně obalíme. Plněné řízky smažíme na oleji dozlatova. Plněné vepřové řízky se šunkou a mozzarellou podáváme teplé s bramborovou přílohou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena