2 ks | vejce | |
120 g | strouhanka | |
75 g | cibule | |
1 dl | voda | |
75 g | kapie | |
pepř a sůl | ||
300 g | hovězí zadní | |
300 g | vepřový bok | |
30 g | hladká mouka na vál | |
60 g | rostlinný tuk na pečení | |
75 g | měkký salám |
Maso nejprve odblaníme a umeleme. Mletá masa promícháme a zředíme trochu s vodou, přidáme pepř a sůl, strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klademe kopičku míchaných vajíček a nakrájeným salámem a kapiemi.
Plátky přehneme, okraje stiskneme a dáme do tukem vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě a během pečení podléváme vodou. K hotovému pokrmu použijeme jako přílohu například brambory, nebo těstoviny.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena