40 g | čerstvý zázvor | |
1 hrst | čerstvý špenát | |
1200 ml | silný kuřecí vývar | |
0.5 ks | červená feferonka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kari koření | ||
mletý černý pepř | ||
těsto | ||
1 ks | vejce | |
40 g | máslo | |
1-2 lžíce | voda | |
125 g | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
1 ks | bílek | |
náplň | ||
2 ks | jarní cibulka | |
100 g | kuřecí maso vařené | |
0.5 ks | červená feferonka |
K přípravě tohoto receptu budeme potřebovat silný kuřecí vývar s masem. Z kuřecího vývaru použijeme asi 100 g vařeného libového masa, které jemně usekáme a použijeme na nádivku. Feferonku zbavíme jadérek a polovinu usekáme na kostičky, druhou polovinu nakrájíme na proužky. Jarní cibulku jemně nasekáme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Listy špenátu omyjeme a necháme osušit. Připravíme si těsto: Mouku prosejeme, osolíme. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme rozdrobené změklé máslo, vše pokapeme vodou a vypracujeme hladké, středně tuhé těsto. Pak ho zabalíme do folie a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji necháme zpěnit cibuli a na kostičky nakrájenou feferonku. Pak přidáme nasekané kuřecí maso, sůl, pepř a kari koření. Směs krátce orestujeme, odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme tenký plát, který rádýlkem rozkrájíme na čtverce asi 4 x 4 cm. Každý dílek poklademe nádivkou a prsty namočenými v bílku spojíme do trojúhelníku. Taštičky vaříme v osolené vodě přibližně 3 - 5 minut a poté slijeme. Do vroucího kuřecího vývaru vložíme proužky feferonky, plátky zázvoru, lístky špenátu a povaříme asi 2 minuty. Plněné masové taštičky rozdělíme na porce, zalijeme horkým kuřecím vývarem a podáváme s pečivem nebo toastem. Plněné taštičky v kuřecím vývaru lze připravit i pro nejrůznější sváteční příležitosti - svatby, narozeniny a jiné hostiny.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena