sůl | ||
1-2 ks | vejce | |
majoránka | ||
1 ks | cibule | |
400 g | mleté maso | |
3 lžíce | rýže vařená | |
mletý černý pepř | ||
4-5 ks | bílá paprika | |
omáčka | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
50 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
4 ks | rajče | |
hřebíček | ||
1-2 ks | bobkový list | |
nové koření | ||
1 lžíce | hladká mouka | |
400 ml | rajský protlak |
1. Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a opatrně zbavíme slupky. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Začneme s přípravou rajské omáčky. Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní pár hřebíčků. Na másle osmahneme lžíci mouky, zalijeme rajským protlakem, který zředíme trochou vývaru. Přidáme rajčata, připravenou cibuli, bobkový list, nové koření a asi 10 minut povaříme. Rajskou omáčku podle chuti osolíme a osladíme.
2. Nyní si naplníme papriky. Papriky omyjeme, odřízneme vršek a z vnitřku vydlabeme semínka. Někdo peče papriky i s vrškem, který na naplněné papriky přiklopíme. Připravíme si masovou náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Odstavíme z tepla, vmícháme maso, vejce a rýži. Směs na plněné papriky osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Směs pořádně promícháme. Papriky pečlivě naplníme směsí až po okraj. Můžeme si pomoci druhým koncem vařečky.
3. Naplněné papriky uložíme do pekáčku a zalijeme připravenou rajskou omáčkou. Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme na 180 °C asi 60 minut. Před podáváním z omáčky vyjmeme cibuli, bobkový list a kuličky nového koření.
4. Plněné papriky na talíři přeléváme rajskou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem, případně dušenou rýží.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena