1 špetka | sůl | |
50 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
1-2 dl | mléko | |
1 kostka | tvaroh | |
1 miska | borůvky | |
0.5 kg | hrubá mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
máslo | ||
cukr moučka |
1. Máslo necháme rozpustit, vychladíme a v míse rozmícháme se žloutky. Přidáme tvaroh a dobře promícháme. Ke směsi postupně přiléváme mléko a přisypáváme mouku se špetkou soli, vždy pečlivě promícháme v hladké těsto. Mléko přidáváme opatrně, mělo by nám vzniknout měkké těsto odlepující se od stěn mísy, které půjde tvarovat.
2. Z tvarohového těsta pomocí rukou vytvoříme váleček, který nakrájíme asi na 1,5 cm široké dílky. Každý dílek těsta roztáhneme na hrubou placičku a do středu dáme lžičku omytých borůvek. Okraje každé placičky přizvedneme nahoru, spojíme a mezi dlaněmi vytvoříme kuličku. Vodu v hrnci přivedeme k varu, vhodíme knedlíky a za občasného promíchání vaříme 7 - 8 minut (podle jejich velikosti). Když knedlíky vyplavou na hladinu, jsou hotové.
3. Uvařené plněné borůvkové knedlíky dáme na síto a necháme okapat. Plněné borůvkové knedlíky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme. Borůvkové knedlíky podáváme jako sladký hlavní chod.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena