Omytou krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, naložíme cca na hodinu do směsi grilovacího koření s cibulí a trochou oleje. Takto připravené steaky poté pečeme, ještě lépe grilujeme na rozpáleném venkovním grilu. Připravíme si světlé nebo celozrnné bagety, které podélně rozkrojíme, promažeme trochou majonézy nebo hořčice a do každé vložíme list hlávkového salátu. Dobře ugrilované maso poté nakrájíme na menší pruhy, aby se daly dobře vložit do bagety. Nakonec zakápneme pikantní chilli omáčkou na grilovaná masa, pro děti kečupem či oblíbeným dresinkem. Plněné masové bagety můžeme ještě obložit čerstvou nakrájenou zeleninou, rajčaty, okurkou, paprikami, olivami apod. Plněné bagety s krkovičkou na grilu ihned podáváme, jsou skvělou chuťovkou a pohoštěním.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem
Teplé večery jsou jako stvořené k venkovnímu posezení a grilování s přáteli. Dnes si připravíme vepřovou grilovanou krkovici v domácí marinádě krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena