8 ks | vejce | |
4-6 lžic | majonéza | |
kari koření | ||
náplň | ||
---|---|---|
sůl | ||
na ozdobu | ||
hlávkový salát |
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Žloutky vyjmeme.
Žloutky prolisujeme a smícháme s majonézou, kari kořením a případně i trochou soli. Podle potřeby přidáme majonézu.
Bílky dole rovně seřízneme, aby vejce stála a lehce osolíme. Takto připravené bílky naplníme kari směsí.
Plněná vejce s kari urovnáme na listy hlávkového salátu a můžeme podávat. Plněná vejce s kari nenecháváme dlouho v teple, nejlépe je podáváme ihned. Můžeme přidat oblíbené pečivo.
Skvělá chuťovka ze zbylých vajec: Plněná vejce krok za krokem
Zbyla vám vajíčka z Velikonoc? Připravte si z nich jednoduchou chuťovku. Podle tohoto fotoreceptu zvládne plněná vejce opravdu každý.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena