Opláchnutý vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, maizenu, sůl, pepř a všechno dobře propracujeme. Masovou směs uložíme do chladničky.
Vejce rozklepneme na pánev a osmažíme.
Druhý den na navlhčeném pergamenu vyválíme z hmoty placku asi 1,5 cm silnou. Potřeme plnotučnou hořčicí, usmaženými vejci, poklademe plátky šunkového salámu a posypeme kostičkami kyselých okurek. Pomocí pergamenu placku stočíme a vložíme do vymaštěného pekáče. Trochu podlijeme vývarem z masoxu a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Během pečení roládu z vepřového bůčku podléváme.
Pečenou roládu z vepřového bůčku podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.