Troubu předehřejeme na 180 °C. Mandle, sušené meruňky a nakládaný zázvor nakrájíme ostrým nožem na velmi malé kousky a odložíme.
Med a sirup zahříváme v rendlíku, dokud se med nerozehřeje. Do směsi vmícháme ovesné vločky a zahříváme je na mírném ohni 2 minuty. Rendlík odstavíme a do vloček s medem a sirupem vmícháme mandle, meruňky a nakládaný zázvor.
Z jablek vykrojíme jádřince, otvor nahoře mírně zvětšíme a slupku po obvodu několikrát nařízneme, aby při pečení nepraskala. Jablka vyplníme náplní a dáme do zapékací misky. Přidáme tolik vody, aby dosahovala zhruba do třetiny výšky jablek. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut doměkka. Pečená jablka podáváme horká.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů