sůl | ||
2 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
petrželka | ||
tymián | ||
3 ks | rohlík | |
pepř | ||
hladká mouka | ||
100 g | tvrdý sýr | |
200 g | vepřový bůček | |
100 g | hrášek sterilovaný | |
600 g | králičí maso | |
200 g | maso hovězí přední |
Z vykoštěného králičího masa připravíme plát. Zbytky masa semeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem. Mleté maso osolíme, opepříme. Dále přidáme špetku tymiánu a do směsi vmícháme namočené a vymačkané rohlíky, na kostičky nakrájený sýr, hrášek, drobně nasekanou petrželku, vejce a hladkou mouku.
Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla.
Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena