Mleté maso, nejlépe mix z vepřového a hovězího, promícháme s vegetou, olivovým olejem a velkým množstvím nasekané petrželky. Podle chuti opepříme.
Masovou hmotu na pljeskavice necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme placky, které smažíme nebo grilujeme. Z grilu jsou lepší.
Dle meho nazoru vegeta jakozto vynalez z Jugoslavie do Pljeskavice patri. Dokonce v Srbsku a v Kosovu maji v restauracich na stolech sul a vegetu, misto soli a pepre jako u nas...
Carpaccio
Vegeta ???
Prosím, pokud si chcete připravit Pleskavici, zapomeňte na jiná koření než je sůl, pepř a chili papričky. Vegeta nebo jak už jsem i četl na jiném serveru "dábelská směs" a kečup sem opravdu nepatří a přebijí chuť masa (mimochodem na balkáně se dělají z mladého telecího příp. plus vepřové pro šťávu). Pokud se bez těchto ingrediencí neobejdete, nenazývejte alespoň váš (možná i chutný) výsledný produkt Pleskavicí...
Děkuji.
zuzana
pljeskavica
Když de podívám do srbské kuchařky, nebo i na netu googlem, tak pljeskavica je totožná s mučkalicí, a ta se dělá jen z vepř. masa pokrájeného na kousky, pak cibule, papriky a nakonec je pokrm posypán sýrem typu Balkán.A tak se to vaří v restauracích. Každý strávník tento pokrm dostane v kastrůlku, ve kterém se to vařilo a to se jmenuje timbál. Takže Pljeskavica nebo Mučkalica, podávaná v timbále.