Plevelné rybičky do 10 cm vykucháme, zbavíme hlaviček, omyjeme a necháme okapat v perforované míse. Lze použít syrové rozmrazené šproty baltické i atlantické. Šupiny a ploutvičky neodstraňujeme.
Rozmrazená kuřecí křidýlka dočistíme, omyjeme, přidáme do mísy k rybičkám na okapání. Neosušujeme!
Po okapání přeložíme do větší mísy a zasypeme sáčkem oblíbeného grilovacího koření. Dobře promícháme, kořením potřeme i všechny duté prostory ryb.
V kvalitní ocelové nebo litinové pánvi, nejlépe s rastrovaným dnem, lze použít i fritézu, rozpálíme olej na maximum. V jedné vrstvě klademe nejdřív křidýlka. Ta musí být v oleji zcela ponořena. Po dosažení zlatavěhnědé barvy křídla vyjmeme a klademe na savý papír. Stejně postupujeme i s rybičkami. Necháme vystydnout při pokojové teplotě.
Papriky po omytí nakrájíme od špičky po stonek na 0,5 cm kolečka,jadřinců se nezbavujeme.
Nesolíme.
Podáváme při pokojové teplotě s paprikou a vínem.