těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
0.5 lžičky | sůl | |
30 g | droždí | |
0.8 hrnku | olivový olej | |
3.5 hrnku | polohrubá mouka | |
4 lžíce | vlažná voda | |
1 hrnek | vlažná voda |
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru a zalijeme 4 lžícemi vlažné vody. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl, ostatní vodu a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak pizza těsto rozválíme nebo raději naolejovanýma rukama vytáhneme do požadovaného tvaru. Plech naolejujeme nebo použijeme pečící papír. Navrch nandáme naše oblíbené ingredience a ve středně vyhřáté troubě pizzu upečeme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem
Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.
Autor:Ji
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena