Ve velké míse rozpustíme ve vodě droždí s cukrem a necháme 10 minut odstát. Přídáme 3 polévkové lžíce olivového oleje, 300 - 400 g mouky a zpracováváme těsto tak dlouho, až dobře drží a nelepí se na stěny mísy.
Vál pomoučníme a těsto na něm ještě 5 minut vypracováváme. Potom přidáme další mouku a pokračujeme, až je těsto pružné a hladké. Vymažeme velkou mísu polovinou polévkové lžíce oleje, vložíme do ní kouli těsta a otáčíme tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu pokryjeme ubrouskem a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Potom těsto znovu popracujeme a rozdělíme na díly podle toho, jak chcete mít pizzu velkou. Na větší pizzy rozdělíme těsto na 3 díly a na malé pizzy na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočívat.
Potom kouli rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Kečup smícháme s prolisovaným česnekem a bazalkou a potřeme směsí pizzu. Dále posypeme pizzu nastrouhaným sýrem, poklademe šunkou a nakrájeným ananasem.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10 - 15 minut. V horkovzdušné troubě pečeme asi 5 - 8 minut.
Pizzu Hawai nakrájíme na čtvrtky a ihned ji ještě teplou podáváme.