Kvasnice rozpustíme ve vlažném mléce s 1 lžičkou cukru. Počkáme až kvásek vykyne, hned přidáme do mouky (oba druhy mouky předtím dobře smícháme), přidáme olej a sůl. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které se nelepí. Rozdělíme ho na 2 bochníky, přikryjeme průsvitnou miskou nebo utěrkou a necháme vykynout v teple dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto rukami vyformujeme na oválného koláče a položíme na vymaštěný plech. Na plechu ovál můžeme doformovat, aby bylo těsto uprostřed tenčí a na okraji silnější. Okraje potřeme směsí oleje, 1 česneku a 1/2 lžičky mleté papriky.
Omáčka: Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji, přidáme rozmixovaná rajčata, trochu vegety a rozvaříme. Místo rajčat můžeme použít rajčatový protlak.
Připravené těsto potřeme omáčkou, posypeme oregánem, přidáme žampiiony, na proužky nakrájenou šunku, kukuřici, olivy a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200°C 8 - 9 minut.