Z mouky, másla, žloutků, piva a trochu soli vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly.
Připravíme si ingredience na náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Rozinky si předem namočíme do vody či rumu, bude stačit na cca 30 minut. Pokud rozinky nemáme rádi, můžeme je nahradit brusinkami, vlašskými ořechy apod.
Jednotlivé díly těsta postupně rozválíme na pláty, ty posypeme strouhankou, poklademe pokrájenými jablíčky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a pokapeme máslem. Štrúdly s jablky zavineme a opatrně přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.
Pivní štrúdl s jablky pečeme v dobře vyhřáté troubě, dokud nezezlátne. Upečené štrúdly s jablky pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.
Foto: Shutterstock.com