5 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | solamyl | |
0.5 ks | cibule | |
100 ml | pivo | |
4 lžíce | polohrubá mouka | |
500 g | míchané mleté maso | |
1 balíček | olomoucké tvarůžky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
sušené oregano | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
strouhanka |
Obě mletá masa spojíme, zalijeme pivem a necháme 20 minut odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme a oloumoucké tvarůžky jemně nastrouháme. Mleté maso promícháme s vejcem, moukou a solamylem. Přidáme cibuli, česnek a nastrouhané tvarůžky. Vše ochutíme pepřem, oreganem a podle potřeby opatrně dosolíme. Směs zahustíme strouhanou houskou tak, aby vznikla středně hustá hmota, kterou necháme opět asi 20 minut odležet. Z mleté směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky, které rozložíme na grilovací tácky a na středně vyhřátém grilu zvolna upečeme dozlatova. Pivní karbanátky se syrečky servírujeme se zeleninovým salátem, hořčicí, křenem, kyselými okurkami a pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena