Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s balíčkem vanilkového cukru. Kulatou dortovou formu vyložíme i po stěnách pečícím papírem a dno poklademe nastrouhanými jablky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na posypání koláče smícháme lžíci mleté skořice se 2 lžícemi cukru. Připravíme si těsto. Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Takto připravené těsto rozprostřeme rovnoměrně na jablka a upečeme v předehřáté troubě přibližně 30 - 35 minut dozlatova. Upečený koláč překlopíme jablky nahoru na tác a necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Mletou želatinu připravíme podle návodu na obalu. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka a vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a připravenou želatinu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na jablkovou část koláče a přes jemné sítko posypeme skořicí s cukrem. Koláč necháme v chladu několik hodin ztuhnout. Piškotový koláč s jablky a tvarohovou náplní rozdělíme na porce a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.
V jednoduchosti je síla: Recept na piškotový dort s jahodami ze 6 surovin
Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. A určitě potěší každou maminku! Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami krok za krokem, takže ho zvládne úplně každý!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena