Snadný recept na piškotový korpus s jemným krémem. Tento chutný dort zvládne opravdu i začátečník.
Hodnocení
4.1
/ 5 (28x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce5 ks
Voda5 lžic
Cukr krupice1/2 hrnku
Polohrubá mouka1 hrnek
Krém
Máslo1 kostka
Mléko2 a 1/2 hrnku
Cukr moučka1 a 1/2 hrnku
Vanilkový cukr2 balíčky
Pudinkový prášek2 balíčky
Podle potřeby
Ovoce
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu a prosátou mouku. Nakonec jemně přimícháme sníh z bílků.
Těsto uhladíme do připravené kulaté formy a upečeme v předehřáté troubě. Vychladlý korpus rozřízneme.
Oba pudinky podle chuti zvlášť uvaříme podle návodu. Po vychladnutí promícháme s rozděleným máslem a cukry. Na vychladlý korpus použijeme pudinky a ovocem podle naší chuti a fantazie.
Piškotový dort s pudinkovým krémem po ztuhnutí nakrájíme a podáváme.