Máte rádi pirohy? Pak zkuste slané pirohy a uvidíte sami, že nejen nasladko jsou výborné.
Hodnocení
4.2
/ 5 (13x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
100 g
máslo
50 g
cibule
300 g
tvaroh
400 g
hrubá mouka
100 g
jáhlová mouka
100 g
hladká mouka na pomoučení
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Hrubou mouku smícháme s jáhlovou moukou, přidáme sůl, studenou vodu a vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které na pomoučeném vále vyválíme.
Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka asi 5 cm velká, na která klademe osolený, vymíchaný tvaroh. Potom kolečka přehneme, kraje stlačíme a ve vařící vodě uvaříme.
Uvařené pirohy polijeme na omastku osmaženou cibulkou, kterou jsme si předem nakrájeli nadrobno.