Hořčici promícháme v misce s křenem ze skleničky. Čisté osušené tenké vepřové řízky (125 g) naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku potřeme křenovou hořčicí a potřenou stranou je vložíme do mouky. Potřeme druhou stranu, řízek opět položíme do mouky a přebytečnou mouku oklepeme.
Vepřové řízky usmažíme dozlatova v připraveném rozehřátém oleji z obou stran. Řízky uložíme na sací kartu, ať je zbaví zbytečného oleje.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme do tmavší barvy a zalijeme pivem. Společně povaříme asi 5 minut. Sos dochutíme kmínem, pepřem a novým kořením.
Pikantní vepřové řízky uložíme na talíře, přelijeme sosem a podáváme podle chuti s bramborovou přílohou k obědu.