4 plátky | vepřová krkovice s kostí | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | majonéza | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | čerstvé oregáno | |
0.5 lžičky | chilli vločky | |
3 lžíce | marináda Japanese | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
špek |
Začneme přípravou marinády. Oloupanou cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. V míse promícháme majonézu s marinádou Japanese, olejem, česnekem, nastrouhanou cibulí, oreganem a chilli vločkami. Vyšší plátky krkovice zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme v chladu nejlépe přes noc rozležet. Rošt grilu potřeme špekem, plátky krkovice očistíme od marinády a maso grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut do propečení. Během pečení maso potíráme marinádou. Grilovanou krkovičku podáváme s oblíbenými dipy, zeleninovými saláty a pečivem, skvěle chutná i s pečeným bramborem.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena