6 ks | vejce natvrdo | |
1 ks | šalotka | |
1 ks | paprika červená | |
1 špetka | mletý pepř | |
3 špetky | sůl | |
100 g | nakládané cibulky | |
1 lžička | nakládané chilli papričky | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
200 g | majonéza | |
1 ks | chlebíčková veka | |
80 g | plátkový tvrdý pikantní salám |
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. Očistěnou červenou papriku nakrájíme na tenké plátky. Nakládané cibulky a mini chilli papričky necháme na sítku okapat.
V míse promícháme nakrájená vajíčka se šalotkou, dijonskou hořčicí, bílým mletým pepřem, majonézou a nakládanou chilli papričkou. Promíchanou vaječnou směs necháme vchladu alespoň 30 minut odležet.
Plátky chlebíčkové veky potřeme vajíčkovou směsí, ozdobíme cibulkou, plátkem papriky a kolečkem pikantního tvrdého salámu podle vlastní chuti.
Velikonoční chlebíčky s vaječnou pikantní směsí podáváme jako chuťovku.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena