Sušené pravé hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody, scedíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Česnek pokrájíme na plátky. Cherry rajčata pokrájíme na menší kousky.
Na oleji orestujeme do sklovita cibuli spolu s chilli vločkami, přidáme česnekové plátky a dubáky. Necháme rozvonět, podlijeme malým množstvím horké vody a dusíme do změknutí hub.
Směs osolíme, okořeníme a krátce orestujeme spolu s nakrájenými cherry rajčaty. Vypneme plamen a vmícháme lžičku hořčice. Mezitím na pánvi upečeme topinky z krajíců staršího chleba v horkém oleji do červena a do křupava.
Topinky vybereme na talíř a ještě za tepla z obou stran vydatně potřeme celým stroužkem česneku, poté na topinky navrstvíme horkou pikantní hubovou směs.
Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým ihned podáváme s citronovým čajem. Tato pochoutka je rychlá a vynikající podzimní a zimní večeře. Pokrm je výborným a voňavým pohoštěním i pro návštěvy k vínu.