náplň | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | rajčatový protlak | |
100 g | žampiony | |
2 ks | jarní cibulka | |
300 g | krůtí prsa | |
1 ks | červená feferonka | |
těsto | ||
3-4 lžíce | olej | |
3 ks | vejce | |
500 g | polohrubá mouka | |
75 ml | vlažná voda | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
omáčka | ||
1 dl | vývar | |
30 g | máslo | |
čerstvá petrželka | ||
1 sklenice | neapolská omáčka | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
strouhaný parmazán |
1. Z mouky, vajec, vody a oleje připravíme tužší, hladké a lesklé těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 30 minut rozležet.
2. Připravíme si náplň. Krůtí prsa očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonku zbavíme jadérek a velice drobně nakrájíme. Očištěné žampiony usekáme najemno. Na malém množství oleje zpěníme cibulku, vmícháme maso, žampiony a vše zvolna orestujeme. Nakonec směs zahustíme rajským protlakem, ochutíme česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.
3. Omáčka: Hotovou neapolskou omáčku prohřejeme s máslem, vmícháme usekanou petrželku, podle potřeby naředíme vývarem a krátce povaříme.
4. Z těsta vyválíme velice tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce asi 8x8 cm. Do středu klademe lžičku náplně a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Taštičky pevně spojíme protilehlými cípy k sobě a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 - 4 minuty.
5. Hotové pikantní taštičky s masovou směsí promícháme s ochucenou omáčkou a ihned podáváme. Servírujeme se strouhaným parmazánem a listovým salátem.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena