1 ks | cibule | |
200 ml | smetana | |
1 lžíce | kapary | |
6 ks | olivy | |
1-2 kostky | tavený sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zalijeme ji smetanou a přidáme tavený sýr nebo nivu. Směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Sýrovou omáčku dochutíme solí, pepřem, octem, vmícháme na kousky nakrájené olivy, nasekanou feferonku a kapary. Pikantní sýrová omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i k přelévání karbanátků, šišek z mletého masa apod. Foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena