2 ks | bobkový list | |
1 lžička | chilli koření | |
1 ks | květák (větší) | |
těstíčko | ||
---|---|---|
2 lžíce | olej | |
1 ks | vejce | |
400 ml | voda | |
100 g | hladká mouka | |
30 g | škorobová moučka | |
70 g | corn flakes | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Květák očistíme, rozdělíme na větší růžičky a košťál nakrájíme na malé kousky. Do napařovacího hrnce dáme vodu, do ní vložíme kousky košťálu , bobkový list a sůl. Chvíli povaříme a přikryjeme napařovací částí, do které jsme rozložili růžičky květáku. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme do poloměkka.
2. Příprava těstíčka. Cornflakes jemně umeleme, promícháme s hladkou moukou, škrobovou moučkou, solí, pepřem a chilli kořením. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali vejce a olej. Řádně promícháme v hladké hustší těstíčko, které necháme 10 až 15 minut odstát.
3. Vychladlý květák osolíme, namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje dorůžova. Pro snadnější práci doporučuji použít fritovací hrnec.
4. Pikantní smažený květák necháme okapat a podáváme podle chuti s různými omáčkami, bylinkovou nebo ostrou chilli. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena