2-3 stroužky | česnek | |
4 lžíce | majonéza | |
1-2 ks | nakládaná feferonka | |
2 lžíce | zakysaná smetana light | |
150 g | filety z matjesů ala losos | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
pečivo | ||
na ozdobu | ||
1 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
mletý černý pepř |
Rybí filety vyjmeme z nálevu a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a usekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Chleba nebo housky nakrájíme na plátky a pomocí tvořítka z nich vykrájíme kolečka. Okapané rybí filety pokrájíme a spolu s feferonkami a česnekem rozmixujeme na hladký krém. Do krému vmícháme majonézu a odlehčenou zakysanou smetanu. Podle chuti pokrm opepříme. Pikantní rybí krém mažeme na kolečka pečiva a zdobíme červenou cibulí. Jednohubky podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena