Rajčatová salsa podle tohoto receptu je skvělá nejen na tacos, ale i na tortilly, ke kebabu a ke grilovanému masu. Můžeme ji ozvláštnit najemno nakrájeným ovocem (mango, medový meloun, nektarinka apod.). Ale nám takhle podle základního receptu chutná nejvíc.
1 ks | lime | |
1 ks | chilli paprička | |
4 ks | rajčata | |
2-3 snítky | petrželová nať | |
1 ks | červená cibule | |
0.5 dl | olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
1. Připravíme si veškeré suroviny. Zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. To znamená rajčata, červenou cibuli, chilli papričku a nať z petržele.
2. Vše v míse dobře promícháme společně s olivovým olejem, limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Olivový olej můžeme nahradit i jiným olejem, třeba ochuceným ze sušených rajčat apod., přidat sušené chilli vločky a jednoduše si salsu přizpůsobit své chuti.
3. Pikantní rajčatovou salsu uchováváme v chladu. Je skvělá nejen k tacos, ale i k tortillám a jiným mexickým pokrmům. Výborně ji užijeme i ke grilovaným pokrmům.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Grilovačka v přírodě: Mapa 50 skvělých míst pro vaše BBQ dobrodružství!
Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena