0.5 ks | cibule | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
1 lžička | kečup sladký | |
1 lžíce | sladká chilli omáčka | |
3 lžíce | hustá majonéza | |
2 ks | pečená nebo grilovaná ryba | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
citronová šťáva | ||
na ozdobu | ||
citron |
Ryby zbavíme kůže, vykostíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, chilli omáčkou, kečupem a jemně nakrájenou cibulkou. Potom vmícháme nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Směs necháme v chladu alespoň 3 hodiny rozležet. Pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem citronu a několika kapkami sladké chilli omáčky. Pikantní pomazánku z ryb můžeme podávat i v mističkách s teplým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena