200 g | cizrna | |
1 lžíce | olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
grilovací koření | ||
mleté chilli |
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Ráno cizrnu slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Cizrnu vaříme 30 - 40 minut a poté ji scedíme. Plech potřeme olejem, vsypeme cizrnu, hojně posypeme grilovacím kořením a přidáme trochu chilli. Cizrnu pečeme v rozpálené troubě za občasného míchání asi 30 minut, kuličky by měly být pěkně křupavé. Pikantní pečenou cizrnu podáváme jako chuťovku.
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena