3 stroužky | česnek | |
1 dl | olej | |
1 špetka | sůl | |
3 lžíce | jogurt | |
2 dl | voda | |
1 špetka | mletý pepř | |
4 lžičky | chilli omáčka | |
0.5 kg | fazole mungo | |
10 dkg | pancetta | |
1 plechovka | konzervovaná rajčata | |
4 špetky | pikantní kari |
Mungo fazole necháme přes noc namočit. Poté ji uvaříme, doba varu do 15 minut. Na rozpáleném oleji si osmahneme slaninu nakrájenou najemno, po chvíli přidáme česnek a osmahneme. Přidáme rajčata z plechovky, osolíme, opepříme. Promícháme a zmírníme var . Do základu přisypeme uvařené fazole. Přidáme kari, chilli, chvíli povaříme a podlijeme asi 2 dl vody. Zjemníme jogurtem, zamícháme a pár minut opět povaříme. Pikantní mungo fazole podáváme jako hlavní chod nebo jimi plníme tortilly.
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Autor:janjenik3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena