4 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
1-2 lžíce | mléko | |
80 g | anglická slanina | |
3 snítky | čerstvý koriandr | |
4-5 ks | cherry rajče | |
0.5 ks | chilli paprička | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny, chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Tenké plátky slaniny nakrájíme na proužky a nasucho je opražíme dokřupava. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Na pánvi necháme zvolna rozpustit máslo, přilijeme rozšlehaná vejce a přidáme připravenou feferonku. Na mírném teple, za stálého míchání, necháme vajíčka napolo zhoustnout, pak vmícháme rajčata, koriandr a 1/3 opražené slaniny. Pokrm necháme na pánvi dojít již mimo plotýnku. Míchaná vejce rozdělíme na porce ozdobíme zbývající slaninou a podáváme s opečeným toastem.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena