4 ks | kuřecí čtvrtky | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
0.5 hrnku | olej | |
1 lžička | sůl | |
1 lžíce | grilovací koření | |
1 špetka | pepř | |
4 lžíce | sójová omáčka | |
2 lžičky | citronová šťáva | |
1 hrnek | černé pivo | |
2 lžičky | chilli omáčka |
Omyté a očištěné kuřecí čtvrtky jemně osušíme a poté si připavíme marinádu. V misce smícháme sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu černého piva a olej. Poté přidáme grilovací koření, česnek utřený se solí, chilli omáčku a pepř. Marinádou důkladně potřeme maso ze všech stran, položíme do zbytku marinády a necháme uležet do druhého dne. Druhý den v průběhu grilování maso potíráme ještě několikrát. Pikantní kuřecí čtvrtky na grilu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem či jinou libovolnou přílohou.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena