150 ml | vývar | |
1 ks | cibule | |
1 ks | bílek | |
400 g | kuřecí prsa | |
1-2 lžičky | sójová omáčka | |
2 ks | nektarinky | |
250 g | široké rýžové nudle | |
200 g | bílé hlávkové zelí | |
1 lžička | pálivá chilli omáčka | |
0.3 lžičky | mletý sušený zázvor | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
rýžový ocet | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
solamyl |
1. Kuřecí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, které promícháme s mletým zázvorem, bílkem a solamylem. Kuřecí prsa necháme v chladu odležet.
2. Bílé hlávkové zelí nakrájíme na drobné kostičky, které spaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě a necháme na sítu okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky. Vypeckovanou nektarinku nakrájíme na kostičky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.
3. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme odležené kuřecí maso. Poté maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a zelí, které podle chuti osolíme, osladíme cukrem a okyselíme rýžovým octem. Pak vrátíme do pánve kuřecí prsa, vše podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme chilli a sojovou omáčku a za stálého míchání směs krátce podusíme. Nakonec vmícháme nakrájené nektarinky a uvařené široké rýžové nudle.
4. Pikantní kuřecí směs rozdělíme na porce a ihned podáváme jako hlavní chod.
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 7 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena