2 ks | chilli paprička | |
300 g | žampiony | |
1 ks | bobkový list | |
500 g | kuřecí prsa | |
1 lžíce | čerstvý zázvor | |
1 ks | menší pórek | |
5 kuliček | celý černý pepř | |
200 ml | kokosový krém | |
2 hrstě | tagliatelle | |
podle chuti | ||
---|---|---|
olej | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
1 l | silný kuřecí vývar |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Čerstvé chilli papričky zbavíme jadérek a usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji zprudka orestujeme kuřecí maso, nakrájené žampiony a pokrájené chilli papričky. Vše podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, celý černý pepř, zázvor a nakrájený pórek. Polévku zakryjeme a zvolna vaříme asi 40 minut, dokud se všechny chutě neprolnou. Nakonec polévku zjemníme kokosovým krémem, krátce povaříme, vmícháme uvařené těstoviny a dochutíme kořením. Pikantní kuřecí polévku na zázvoru s houbami můžeme podávat i samostatně jako hlavní chod s rozpečenou bagetou.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena