1 lžíce | solamyl | |
100 ml | bílé víno | |
600 g | vepřová plec | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1-2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
0.3 lžičky | koriandr mletý | |
mletý černý pepř | ||
mleté chilli | ||
0.5 lžičky | strouhaný čerstvý zázvor | |
podle potřeby | ||
olej | ||
na potření | ||
2 lžíce | med | |
4 lžíce | sójová omáčka | |
1 lžíce | ocet vinný |
1. Vepřovou plec nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso zlehka osolíme, opepříme a ochutíme mletým koriandrem a chilli kořením, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem. Poté do masa zapracujeme víno a solamyl a směs necháme v chladu odležet asi 1 hodinu.
2. Očitěnou okurku hadovku nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Připravíme směs na potírání. V misce prošleháme sojovou omáčku s medem, vinným octem a kečupem.
3. Z odležené masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z jedné strany dorůžova. Poté je otočíme a opečenou stranu kuliček potřeme směsí ze sojovky a medu. Totéž opakujeme i z druhé strany.
4. Pikantní kuličky na asijský způsob napíchneme na bodýlka spolu s plátkem okurky a ihned podáváme.
Topinky s medvědím máslem a mozzarellou
(doba přípravy 30 min)
Chuťovka k pivu: Recept na domácí nakládaný hermelín
Domácí nakládaný hermelín dochucený podle vašich vlastních představ? Žádný problém, máme pro vás videorecept, který hravě zvládnete. Skvělá chuťovka, na kterou my Češi nedáme dopustit.
Listoví šneci s balkánským sýrem
(doba přípravy 35 min)
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena