1 ks | vejce | |
1 ks | bílek | |
100 g | parmazán | |
0.5 lžičky | kari koření | |
100 g | kukuřičná mouka | |
100 ml | smetana na vaření | |
1 špetka | pálivá mletá paprika | |
400 g | topinambur | |
0.5 lžičky | koření pískavice | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej |
Topinambury oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak topinambury slijeme a vychladlé nastrouháme do mísy najemno. Následně vmícháme kukuřičnou mouku, vejce, bílek, smetanu, parmazán, papriku, pepř, sůl, kari a koření pískavice. Těsto řádně promícháme a necháme asi 20 minut odležet v chladu. Z odleženého těsta tvoříme malé placičky, které opečeme z obou stran na horkém oleji dozlatova a ihned podáváme. Pikantní kari placičky z topinamburů servírujeme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena