400 g | kuřecí játra | |
100 g | cibule | |
3 stroužky | česnek | |
250 g | baby cuketa | |
100 g | keříčkové rajče | |
2 větvičky | čerstvý rozmarýn | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
4 lžíce | olej | |
podle chuti | ||
chilli koření | ||
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř | ||
2 lžíce | kečup sladký |
Kuřecí játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. Cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na tenké plátky. Neoloupanou cuketu nakrájíme na půlkolečka silná asi 5 mm a rajčata na kostičky. Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno.
Na horkém oleji osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme cuketu a po několika minutách česnek a rajčata. Směs za stálého míchání restujeme, dokud nebude cuketa akorát na skus a odstavíme ji z tepla. V hluboké pánvi na oleji zprudka orestujeme kousky jater dorůžova, poté teplotu snížíme, přidáme rozmarýn, pepř a chilli a jakmile se koření rozvoní, vmícháme kečup. Krátce zarestujeme a přidáme směs s cuketou. Pikantní játra s cuketou promícháme, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
Pikantní játra s cuketou můžeme podávát s rýží jako hlavní chod, ale klidně i s opečenými toasty jako chuťovku.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena