6 stroužků | česnek | |
1 větvička | rozmarýn | |
10 kuliček | zelený pepř | |
1 ks | červená cibule | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
2 lžíce | sladká chilli omáčka | |
2 ks | Hermelín | |
1 ks | feferonka | |
3 ks | červené nakládané feferonky | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
slunečnicový olej | ||
nakládané feferonky (kozí rohy) |
1. Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny. Česnek oloupeme, tři stroužky prolisujeme a zbývající odložíme stranou. Červené feferonky a lístky rozmarýnu jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou ferefonku očistíme a nakrájíme na proužky. Připravíme si pikantní směs.
2. V mističce utřeme česnek s feferonkami, rozmarýnem, mletou paprikou a vše spojíme sladkou chilli omáčkou. Plátky hermelínu potřeme pikantní směsí. Dno sklenice poklademe vrstvou cibule, několika "kozími rohy" a plátkem hermelínu, Přidáme několik kuliček zeleného pepře a vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Ze stran vsuneme zbývající česnek a proužky čerstvé feferonky.
3. Takto naložený hermelín zalijeme slunečnicovým olejem, uzavřeme a necháme asi 6 dní odležet. Nakládaný pikantní hermelín podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
!TIP k nakládání hermelínu
Ideální sklenice na nakládaný sýr je opatřená těsnicím klipsem a gumovým těsněním. Díky tomu se vám podaří sklenici utěsnit tak, aby dovnitř nepronikal vzduch, který by mohl způsobit rychlé zkažení sýra.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Tipy na tradiční i moderní obložené mísy
Je před vámi příprava slavnostního pohoštění a chcete se tentokrát opravdu blýsknout? Nebaví vás mazat veku na tucty chlebíčků, protože očekáváte rozmlsané hosty, kdy každý z nich dává přednost jinému druhu? Možná nebude od věci vsadit na studené obložené mísy, kde si to své vybere každý sám, aniž by přišel o možnost obdivovat váš aranžérský talent.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena