Velice rychlá a jednoduchá polévka. Stačí doma objevit konzervy fazolí, mraženou zeleninu a nějakou tu okurku a klobásku a rychlý oběd máte zachvilku. Klobáska není podmínkou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (214x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
ocet
2-4 lžíce
okurka sterilovaná
0.5 balíčku
mražená zelenina s kukuřicí
petrželka
1 l
drůbeží vývar
6-8 lžic
hotová jíška
2 konzervy
fazole v tomatové omáčce
Postup přípravy
Do menšího množství vývaru dáme vařit rozmrazenou zeleninu. Osolíme ji a uvaříme ji doměkka. Pak otevřeme obě konzervy fazolí a přidáme je k měkké zelenině. Zasypeme je jíškou a provaříme.
Klobásky nakrájíme na kolečka. Na rozpálené nepřilnavé pánvi je osmažíme do křupava. Bez oleje.
Okurky nakrájíme na kostičky.
Do zahuštěné fazolačky přidáme okurky, klobásky a polévku dochutíme solí nebo octem.
Podáváme teplou, zdobenou petrželkou a s čestvým chlebem.